Eski Sofra düzeni
a) Aile sofrası
Beldede aile sofrası mütevazı bir yer sofrasıdır. Önce sofra bezi serilir, üzerine yuvarlak kasnak konulur. Kasnağın üzerinde de sini vardır. Yemekler tek kapta sunulur. Sini üzerinde kaşık ve ihtiyaç kadar ekmek dilimleri bulunur. Eskiden bir çeşit yemek yenildiği söylenir. Şimdi bir öğünde iki veya üç yemek çeşidi sofrada bulunmaktadır.
2)Davet sofrası
Düğün, cenaze gibi büyük toplulukların yemeğe çağrıldığı günlerde sofra özel olarak hazırlanır. Aileler arasında yapılan yemek davetlerinde ise sofra düzeni, aile sofrasında olduğu gibi kurulur.
Davet yemeklerinde kalabalığın durumuna göre bir veya birkaç sofra açılır. Sofradan karnı doyan kalkar ve karnı aç olanlar oturur.
Sofra bezi üzerine kasnak, onun üzerine de büyükçe bir sini konulur. Sininin etrafına alabildiği kadar davetliler dizilir. Sini üzerine kişi başına kaşık ve bir tas çorba konulur. Çorba yendikten sonra istenirse tekrar çorba getirilir, istenmezse sırasıyla etli kuru fasulye, yahni veya tirit, yaprak dolması, hoşaf ve pişmaniye ikram edilir.